בלוג זה הינו תוצר מתהווה במסגרת לימודי לתואר שני בחינוך בהתמחות "תקשוב ולמידה" ב"מרכז ללימודים אקדמאיים" באור יהודה.

בבלוג זה אעסוק בנושאים מעניינים הקשורים ללימודיי, אעלה סוגיות , תהיות רעיונות אותם ארצה לחלוק עימכם ובעיקר עם עצמי..







יום שבת, 25 ביוני 2011

ציון "נכשל" לשליש מהמורים שנבחנו במתמטיקה

כשליש מהמורים למתמטיקה בבתי הספר היסודיים, שהשתתפו בתוכנית התמקצעות במתמטיקה, נכשלו במבחן שנערך בשנה שעברה. כך חשף הבוקר (יום ג') "ידיעות אחרונות".
המבחן כלל 354 מורים כשהממוצע הכללי היה 73.8 .
מדובר במורים כללים שמתימתקה אינו תחום ההכשרה שלהם אך הנושאים שבהם ניבחנו המורים הם נושאים בסיסיים של בית ספר יסודי :מספרים ופעולות בשלמים; מספרים ופעולות בשברים ויחס ואחוזים; גיאומטריה וחקר נתונים, ולכן התוצאות הללו מעוררות ספקות רבות לגבי הכשרתם של מורים אלו ללמד בבתי הספר היסודיים מתמתיקה.
ברשומה שפירסתי בנושא "שבוע החינוך בירושלים" התייחסתי לדבריו של פרופ' דן בן דוד שהעלה את הנושא  של תוצאות סקר OECD בקרב תלמידי ישראל שבו ישראל מדורגת מתחת למקום ה-25 ומעל למדינות העולם השלישי,והציג את דעתו שיש להתמחות בלימודים אקדמאיים  במקצוע מסויים , כגון מתמתיקה, מדעים וכו'  ורק לאחר מכן להחליט אם לפנות לכיוון ההוראה בתחום ההתמחות אותו למד, מה שיוצא מכך שכל מורה יהיה מקצוען בתחום אותו יפנה ללמד.
אני בהחלט תומכת בגישתו של פרופ' בן דוד , וחושבת שעל משרד החינוך להפעיל תוכנית הכשרה מקצועית למורים במערכת החינוך שתכלול התמחות בתחום דעת עיקרי , כאשר ההכשרה תהא שונה בהתאם לגילאי ההוראה של המורים: מורה המלמד מתימתיקה כיתות ה'-ו' יקבל הכשרה  שונה לעומת מורה המלמד מתימתיקה בכיתות א'-ב'.

יום שלישי, 21 ביוני 2011

מחווני הערכה לפעילויות מתוקשבות

במסגרת קורס הערכת טכנולוגיות ידע אנו נחשפים לכלי הערכה ומחוונים לאיפיון פעילויות מתוקשבות . אחד מהמחוונים שנחשפנו אליו היה מחוון לאפיון פעילות מתוקשבת בהתאם לגישה קונסטרוקטיביסטית חברתית
 (קלי ושמיר, 2007)זהו מחוון לאיפיון פדגוגי המגדיר 6 מימדים  שיש לבחון בפעילות המתוקשבת: ניצול הערך הטכנולוגי, רמת חשיבה נידרשת, מידת השיתופיות, קרוב התכנים לעולמו של הלומד, הכוונה לתוצרים עשירים והערכה שזורה, כאשר יש לבחון כל מימד ולאפיין אותו לפי רמה: אפיון גבוה(3), אפיון בינוני(2), אפיון נמוך(3).
דר' אייל ליאת, מרצת הקורס, הציגה את הגישה שלה לנושא  ומבחינתה שללה את  האפיונים הנמוכים כאשר הדגש הוא לשאוף לסטנדרטים מצויינים . כמו כן הציגה דר' ליאת אייל את גישתה לכל נושא הערכה. הערכה הינה עבור התלמיד ולא עבור המורה , הערכה צריכה להיות מחוון לתלמיד שידע מה עליו לתקן כדי שיהיה מצויין , כאשר המושג מצויין משתנה מתלמיד אחד לאחר בהתאם ליכולות האישיות של כל אחד ואחד ולכן מי שנכון להעריך את התלמיד הוא המורה הישיר המכיר את התהליך אותו עבר התלמיד .
מאוד הזדהיתי עם גישתה המעודדת לפתח  מנהיגות פדגוגית בעלי סטנדרטים גבוהים , וכן תומכת בעיקרון של הצבת רף גבוה כחלק משאיפה לאיכות הן בהוראה והן בלמידה.

יום ראשון, 5 ביוני 2011

כנס תקשוב מחוזי במסגרת שבוע החינוך בירושלים

כנס התקשוב המחוזי התקיים ביום השלישי של שבוע החינוך בירושלים. בכנס הוצגו  חידושים טכנולוגיים ומערכות ממחושבות חדשניות המיועדים לקידום ההוראה, הלמידה והתקשורת במוסדות החינוך. מינהל תקשוב במשרד החינוך וחברת מיקרוסופט חשפו את הכלים הטכנולוגים המתקדמים  אשר יישומם יחל כבר בשנת הלימודים הקרובה .
הוצג פתרון הענן למערכת החינוך הניקרא חוות הדעת -במסגרת התכנית הלאומית להתאמת מערכת החינוך למאה ה21, שמוביל שר החינוך, גדעון סער, יופעל "ענן תקשורת פרטי" למתן שירותי מחשוב מתקדמים ביותר לכל בתי הספר במערכת החינוך בארץ.
שירותי "ענן" לתשתיות טכנולוגיות מאובטחות (Private cloud computing ) היא יוזמה ראשונה מסוגה במערכות חינוך בעולם ובמערכות הציבוריות של מדינת ישראל.

שירותי "ענן" יאפשרו  לבתי הספר ליהנות ממערך רחב של שירותים טכנולוגים מתקדמים בתוך כותלי בתי הספר ולאחר סיום יום הלימודים - לצוות החינוכי ולתלמידים תהיה נגישות לנתונים, לחומרי הוראה ולמידה ולמערכות התקשוב השונות מכל מקום.
כמו כן הוצג המנב"סנט - מערכת לניהול פדגוגי שיהא כלי ניהולי בידי המנהל וצוות עובדי ההוראה.
"יונת הדואר" -שהינה הרשת השיתופית לכלל עובדי ההוראה בישראל , הודגמה ע"י נציג חברת מיקרוסופט.
כל אלו בהחלט הודיעו שמערכת החינוו בכיוון הקידמה .
לקינוח , מנהלת בי"ס תל"י גילה, שהינו בין שני בתי הספר המדגימים בירושלים, שנכנסו לתוכנית התקשוב של משרד החינוך כבר השנה , הציגה את הובלת השינוי בבית סיפרה דרך מסע אישי , אותו עשתה על הרי הקלימנג'רו.
פשוט הצגה מרתקת.
המנהלים והמורים יצאו בתחושה שיש למה לצפות...וכמובן שהעשייה המרובה עוד לפניהם...