בלוג זה הינו תוצר מתהווה במסגרת לימודי לתואר שני בחינוך בהתמחות "תקשוב ולמידה" ב"מרכז ללימודים אקדמאיים" באור יהודה.

בבלוג זה אעסוק בנושאים מעניינים הקשורים ללימודיי, אעלה סוגיות , תהיות רעיונות אותם ארצה לחלוק עימכם ובעיקר עם עצמי..







יום חמישי, 11 באוגוסט 2011

מקומו של המורה בתוכניות תקשוב בארץ ובעולם

זהו נושא  עבודת הגמר שבחרנו לעשות חברתי  ואני,בקורס "היבטים גלובליים " . מסקירת הנושא גילינו יישומים שונים  ומגוונים של תוכניות תקשוב בעולם חלקם הצליחו יותר וחלקם זכו לכישלון.
ביישום של תוכניות התקשוב  יש חשיבות רבה להקשר בהן מיושמות התוכניות. תהליכי למידה הנתמכים ע"י טכנולוגיות תקשוב תמיד מתחוללים בהקשר ארגוני המורכב מגורמים אישיים, חברתיים וארגוניים. לפיכך, התוכניות המוטלות מלמעלה למטה אינן מצליחות בדרך כלל ליצור את השינוי.
לתהליכים מורכבים אלו אין תשובות פשוטות. במדינות שבהן העצימו מאד את המורים והתאימו מחדש את המציאות המורכבת, ע"י שינוי בתוכניות הלימודים וגיבוש שיטות הוראה מפעילות, הצליחו יותר בביצוע תוכניות התקשוב החינוכיות. בין אלו ניתן למנות את שבדיה, פינלנד, אוסטריה, גרמניה ואנגליה.
מדינות אחרות באירופה העדיפו להשקיע בעיקר בהצטיידות מחשבים וחיבור לאינטרנט. בין אלו נמנות אירלנד, פורטוגל ובלגיה. יחד עם זאת, אף לא אחת מן המדינות באירופה הצליחה ליצור שינוי משמעותי בהיערכות הפדגוגית בביה "ס המאפשר הכנסת שינוי באמצעות תקשוב ואינטרנט.
ובכל זאת ניתן לראות כי מטווי המדיניות בחינוך השכילו להבין שלמורים יש חלק ניכבד בהצלחה תוכניות התקשוב הארציות.  ללא שינוי במעמדו של המורה , בהכשרתו , ומתן הכלים הנחוצים לו לביצוע השינוי  בעצמו , לא יוכל להוביל ולהנחיל את השינוי בשטח.